IJsstokschieten (Curlen)

Uniek in Son en Breugel: Ijsstokschieten met vrienden of collega's

Naast schaatsen kun je ook ijsstokschieten. Hier kunnen drieënhalve week bedrijven en vriendengroepen in competitievorm of gewoon voor de fun tegen elkaar spelen. Het is de enige baan in de regio Eindhoven waar zo lang achter elkaar gespeeld kan worden.

Ijsstokschieten lijkt veel op curlen en wordt gepeeld met ijsstokken i.p.v. curlingsticks. Dit spel is eenvoudig te spelen voor jong (vanaf 18 jaar) en oud. Het lijkt het meeste op jeux de boule. Je speelt in 2 teams tegen elkaar, ieder team heeft 4 ijsstocken. Het doel is om de ijsstock zo dicht mogelijk bij een puck te krijgen. De partij die de meeste punten heeft, is de winnaar.

Wil je rond de feestdagen met je bedrijf en je collega’s een sportieve en gezellige middag of avond beleven? Of wil je met je vrienden een keer iets anders doen? Het is vanaf nu al mogelijk om een de Curlingbaan te reserveren. De kosten voor curling zijn € 5 per persoon tot een maximum van €40 per baan. Huur je dus met meer dan 8 personen een baan, dan betaal je € 40.

Ook leuk voor senioren!

Het IJsstokschieten is een activiteit die ook door senioren eenvoudig beoefent kan worden, moet wel gezegd met enige voorzichtigheid omdat ijs nu eenmaal glad is.
Daarom zijn er rubber matten die er voor zorgen dat je niet uitglijdt. En voor degenen die de ‘stokken’ terug moeten halen hebben we speciale anti-slip sneeuwijzers. Deze kun je onder je schoenen bevestigen.

Ga deze uitdaging aan, en ervaar het plezier dat deze beleving je brengt. Welke score je ook haalt, vertier staat hierbij centraal. En na afloop, lekker knus genieten van een hapje en een drankje, ja onvergetelijk. Laat dit niet aan je voorbijgaan!