Het ijsfeest

Welkom bij IJsfeest Son en Breugel

Op en top winterplezier op de schitterende semi-overdekte schaatsbaan van maar liefst 650 vierkante meter, die ook dit jaar weer een prominente plek heeft in het winterse decor op het Kerkplein; voor groot en klein, voor jong en oud. Ook dit jaar zijn onze twee ijsstokbanen (curling) drie weken lang beschikbaar voor jou. Leuk om te doen met je vrienden of collega's. Even pauze of genoeg geschaatst? Zoek dan een plekje op in ons sfeervolle ijsfeest en geniet van de schaatstaferelen onder het genot van een warme chocomel of Glühwein; natuurlijk met heerlijke hapjes en een gezellig muziekje. Of kom gezellig naar een van de evenementen.

De ijsbaan is dagelijks geopend voor jong en oud. Voor de allerkleinsten is er met dank aan De Rooy Transport een aparte schaatsbaan zodat zij op een veilige manier leren schaatsen. Voor de beginners en allerkleinsten zijn er leuke “schaatshulpjes” aanwezig. In de week vóór de Kerstvakantie staat de schaatsbaan overdag ter beschikking aan de basisscholen. Dit wordt mogelijk gemaakt door Rendac.

Iets heel anders dan schaatsen, maar wel ijspret samen met vrienden of collega's! IJstokschieten (curling) is een precisiesport die lijkt op jeu de boules of curling, en wordt op het ijs gespeeld met ijsstokken. Wiens ijsstok komt het dichts bij de puck (stip) te liggen? 2 teams van 4 personen strijden tegen elkaar. Tot het laatste moment is de spanning om te snijden.

Ons IJspaleis is al jaren populair en druk bezocht. Geen wonder, want er heerst altijd een gezellige sfeer. Het ijspaleis is de plek voor een warme chocomel of een glühwein en dient ook als rustplek voor de schaatsers, die even een pauze nemen. Honger? Bekijk dan onze hapjeskaart. Met vrienden of collega's een gezellige avond doorbrengen? Bekijk het programma en kijk of er iets voor je tussenzit.